OBRÁZKOVÝ NEWSLETTER
Uvítací balíček s 20 PDF ihned ke stažení a porce obrázků na konci každého měsíce. Úplně zdarma.
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA. Zjistit více.
Informace získané prostřednictvím Google reCAPTCHA podléhají Pravidlům ochrany osobních údajů a Smluvním podmínkám společnosti Google a používají se všeobecné bezpečnostní účely (nepoužívají se na přizpůsobenou reklamu společnosti Google)

Obrázkové knížky, které musíte mít

Úvod Články

Obrázkové knížky, které musíte mít



18. 1. 2023 | Iva Svatoňová | Obrázkové zdroje, užitečné odkazy a recenze

 


V tomto článku najdete přehled knížek, které ve své výuce často využívám. Seznam budu průběžně aktualizovat. Pokud máte také nějakou oblíbenou, určitě dejte vědět, ráda ji sem přidám.

 

 

30 Topics for English Conversation

autor textu: Gabriela Nosková

autor úžasných ilustrací v komiksovém stylu: Petr Kopl

nakladatelství Computer Press 2012


30 Topics for English ConversationUpřímně řečeno, tahle knížka změnila moje lekce a vždy, když mám možnost, doporučuji ji i ostatním kolegům. Je sice věnována angličtině, ale ilustrace můžete využít ve výuce jakéhokoliv jazyka. Jsou černobílé a tak vtipné! Najdete mezi nimi začátečnická témata, jako jídlo nebo oblečení, ale také pokročilejší, např. zločin, emoce či první pomoc. Petr Kopl se ve své tvorbě věnuje převážně komiksům a několik krátkých komiksů najdete i v této knize.


Ukázku najdete na webu nakladatelství. 



 




Velká knížka - Veselé nesmysly pro malé vypravěče

 

autor originálních absurdních scén: Achim Ahlgrimm

nakladatelství Ella & Max 2018


 

Veselé nesmysly pro malé vypravěče

Knížka plná vtipných scén, ve kterých nic není nemožné, určitě zaujme děti a dospělé. Se studenty můžete diskutovat o tom, co je špatně a jak by to mělo být. Kniha vyšla ve větším formátu a jednotlivé stránky jsou vytištěny na tvrdých deskách, takže opravdu něco vydrží. Obsahuje 12 stran bez textů, takže ji využijete ve výuce jakéhokoliv jazyka.


Ukázku najdete na webu nakladatelství.










Až se ucho utrhne

„50 ilustrovaných přísloví"


texty: Ester Stará

ilustrace: Milan Starý

nakladatelství Paseka 2019


Až se ucho utrhneSbírka 50 oblíbených přísloví v 6 různých jazycích je doplněna originálními ilustracemi. Obrázky jsou určené primárně dětem, ale myslím, že se neurazí ani dospělí studenti, pokud byste jim chtěli zprostředkovat známá přísloví právě touto knížkou. Každé z přísloví tu najdete v češtině, angličtině, němčině, španělštině, francouzštině a ruštině. Jsou znázorněna krátkých obrázkovým příběhem, ve kterém vystupují nejrůznější zvířátka, od slepic a koz, přes prasátka a zajíce až po hrochy a gorily.

 

Ukázku najdete na webu grafického studia Kakabus.



Copyright 2016 - 2024 © obrazkyvevyuce.cz