OBRÁZKOVÝ NEWSLETTER
Uvítací balíček s 20 PDF ihned ke stažení a porce obrázků na konci každého měsíce. Úplně zdarma.
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA. Zjistit více.
Informace získané prostřednictvím Google reCAPTCHA podléhají Pravidlům ochrany osobních údajů a Smluvním podmínkám společnosti Google a používají se všeobecné bezpečnostní účely (nepoužívají se na přizpůsobenou reklamu společnosti Google)

Nakresli počasí

Úvod Články

Nakresli počasí



18. 5. 2022 Iva Svatoňová | Výtvarné tvoření v jazykové výuce


V prvním článku ze sekce Výtvarné tvoření v jazykové výuce bych vám chtěla dokázat, že fixy nebo pastelky nemusí nutně patřit jen do výuky malých dětí a že můžete své lekce zpestřit výtvarnými aktivitami, i když se vaši studenti dušují, že neumí kreslit. Tuto aktivitu zvládnou opravdu všichni.


Mám pro vás jeden pracovní list, který můžete využít ke 3 aktivitám na téma Počasí.

Pak už stačí jen pár pastelek, fixů nebo tužek. 


1. Nakresli, co je napsané

Každý student dostane pracovní list, na kterém je u každého obrázku krajiny uvedeno, jaké počasí má znázorňovat. Úkolem studentů je pak počasí dokreslit. Všichni mohou mít stejné pracovní listy, lze však připravit i více variant.


Počasí - kresba



2. Diktát

Pro tuto variantu využijeme obrázky bez popisku. Každý student dostane jeden pracovní list. Učitel tentokrát zadává instrukce ústně a studenti kreslí to, co jim řekl učitel. Na závěr se všechny práce porovnají, zda všichni diktátu porozuměli.


Instrukce můžeme upravit podle pokročilosti studentů. U začátečníků stačí např. Je bouřka.“, u pokročilejších přidáme více detailů: „Je bouřka. Na obloze je několik černých mraků a nad horami se rozzářil velký blesk.“



3. Jeden obrázek pro každého studenta

Před touto aktivitou pracovní list rozstříháme na jednotlivé krajiny a ke každé krajině připíšeme jednu meteorologickou situaci. Studenti nejdříve počasí dokreslí a pak mohou použít kresbu pro různé konverzační situace.


Učitel nebo sami studenti se ptají „Jaké je dnes počasí?“ / „Jaké počasí bude zítra?“. Odpověď pak musí souviset s obrázkem. Další otázkou může být: „Jaké počasí máš nejraději?“ Student pak musí vymyslet důvod, proč má rád právě to počasí, které má na obrázku. Další možností je poznávačka. Sněží? Je jasno?


Počasí - kresba 2



Pracovní listy ke stažení ve formátu PDF:

bez popisků a s českými popisky


Počasí - kreslení   Počasí - kresba   Počasí - kresba



anglická verze


Počasí - kreslení - angličtina



  

Copyright 2016 - 2024 © obrazkyvevyuce.cz