OBRÁZKOVÝ NEWSLETTER
Uvítací balíček s 20 PDF ihned ke stažení a porce obrázků na konci každého měsíce. Úplně zdarma.
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA. Zjistit více.
Informace získané prostřednictvím Google reCAPTCHA podléhají Pravidlům ochrany osobních údajů a Smluvním podmínkám společnosti Google a používají se všeobecné bezpečnostní účely (nepoužívají se na přizpůsobenou reklamu společnosti Google)

Nakresli jídlo

Úvod Články

Nakresli jídlo



29. 1. 2023 | Iva Svatoňová | Výtvarné tvoření v jazykové výuce



 

V tomto článku se podíváme na další jednoduchou výtvarnou aktivitu, kterou zvládnou úplně všichni. Stačí vám kopie pracovního listu pro každého studenta, fixy nebo pastelky, případně kousky barevných papírů, nůžky a lepidlo. Za chvilku vytvoříte zajímavý materiál, který se dá využít pro různé výukové účely.



1. Moje oblíbené jídlo


Poté, co všichni nakreslí na papír své obíbené jídlo, ho představí ostatním. Co to je? Jak často ho jí? Je zdravé? Umí ho uvařit, nebo na něj chodí do restaurace? Ostatní musí vždy dobře poslouchat, protože pak musí říct, jaké jídlo má rád jejich soused. Učitel si také může připravit pár otázek, které prověří, jak si studenti informace pamatují. Je nějaké, které se ve třídě opakuje? Kdyby se všichni museli shodnout na jednom jídle, které by to bylo? 



Talíř



2. Poznávačka


To, že ne všichni studenti kreslí jako Leonardo, se dá velmi dobře využít právě při této aktivitě. Studenti nakreslí jídlo, ale nesmí říct, co kreslí. Potom se všechny obrázky vystaví, očíslují a úkolem studentů je zapsat si na papír, o jaké jídlo se asi jedná. Poté si studenti mohou své tipy porovnat a opravit / upravit. Na závěr se vše zkontroluje. Výstupem může být vytvoření společného jídelního lístku, na kterém budou pouze nakreslená jídla.


Tip: Použijte vzniklá díla jako rekvizity pro nácvik dialogů „V restauraci".


Talíř2



3. Recepty aneb Třídní kuchařka


Dalším společným výtvorem může být kuchařka. Studenti nakreslí jídlo, které umí uvařit, a přidají k němu i napsaný recept. Všechny obrázky a recepty se vystaví ve třídě, na chodbě nebo nasdílí v digitální verzi ostatním.



Talíř3



Pracovní list ke stažení ve formátu PDF

Šablona_talíř

     

a v PNG pro digitální tvoření

Šablona_talíř


Copyright 2016 - 2024 © obrazkyvevyuce.cz