OBRÁZKOVÝ NEWSLETTER
Uvítací balíček s 20 PDF ihned ke stažení a porce obrázků na konci každého měsíce. Úplně zdarma.
Tato stránka je chráněna službou reCAPTCHA. Zjistit více.
Informace získané prostřednictvím Google reCAPTCHA podléhají Pravidlům ochrany osobních údajů a Smluvním podmínkám společnosti Google a používají se všeobecné bezpečnostní účely (nepoužívají se na přizpůsobenou reklamu společnosti Google)

DIY: Meteorologická tabulka

Úvod Články

DIY: Meteorologická tabulka



31. 5. 2022 Iva Svatoňová | Výtvarné tvoření v jazykové výuce


DIY - Do it yourself" aneb Udělej si sám". V dalším tvořivém článku mám pro vás návod na zajímavou výukovou pomůcku na téma „počasí", kterou si opravdu můžeme vyrobit sami. Případně její výrobu můžeme přenechat studentům. Říkám jí „meteorologická tabulka" a najde svoje využití při výuce dětí i dospělých. Připravila jsem ji pro vás ve dvou barevných provedeních ke stažení ve formátu PDF.


Jak na to?


1. Pokud si chceme vyrobit učební pomůcku, která bude sloužit delší dobu, vytiskneme si obrázek na silnější karton a zalaminujeme. Laminace obrázek nejen chrání, ale umožňuje na něj také psát stíratelnými fixy.


Meteorologická tabulka  
Meteorologická tabulka  

 


2. Z barevného kartonu vystřihneme šipku, kterou spojíme s obrázkem kovovým hřebíčkem, který se používá pro různé výrobky z papíru. Dá se sehnat ve výtvarných potřebách a na internetu. V šipce i v kartonu propíchneme malou dírku, kterou protáhneme hřebíček. Ten pak zajistíme ze spodní strany roztažením paciček". Díky tomu se šipka může otáčet.


3. Teplotu lze na tabulce označovat vícero způsoby - stíratelným fixem, samolepicím štítkem „sticky notes", velkou kancelářskou sponkou nebo papírovou šipkou s kouskem lepicí hmoty. Díky laminaci lze hmotu využívat opakovaně. 


Meteorologická tabulka


Tipy: Meteorologickou tabulku můžeme využít i v jednoduché černo-bílé verzi. Každý student dostane jednu kopii a jeho úkolem bude vyznačit a vybarvit jen to, co odpovídá počasí daného dne.


Záznamy se dají dělat v průběhu celého týdne. Na jeho konci pak procvičíme minulý čas a frázi: Jaké počasí bylo v úterý/ve středu?"


Nebo si zahrajeme na meteorology a vymyslíme, jaké počasí bude v následujících dnech.


Studenti mohou také zakreslit počasí, které mají nejradši a při kterém se cítí nejlépe...  


Meteorologická tabulka

 



  


Copyright 2016 - 2024 © obrazkyvevyuce.cz